Arhívum - hírek 2015

KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐ
2015 december 1.
A képre kattintva további részletek olvashatók!

4. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS
2015. december 23.
Fotó: Bóta Károly

A negyedik adventi gyertyagyújtás december 20- án 16 órakor kezdődött.
Közreműködött: Szűcs zsolt ker. plébános és a hejőkürti gyerekek és felnőttek.
Köszöntőt Strezenecki Stella polgármester mondott.
A negyedik gyertyát Szücs Zsolt ker. plébános gyújtotta meg, majd elmondta ünnepi gondolatait.
A hejőkürti gyerekek és asszonyok karácsonyi műsora következett.
A négy gyertya és a karácsonyfa fénye bevilágította a környéket.
Kívánjuk, hogy a gyertyák fénye világítsa be minden család otthonát, üzenete - Béke, Hit, Remény és a Szeretet – jusson el minden ember szívéhez.
Az Önkormányzat a gyereknek ajándék csomagot készített, mely a helyi logisztikai központ adományából és az önkormányzat ajándékából tevődött össze. Minden gyermek kapott Karácsonyi ajándékot.
A karácsonyi zene mellett finom süteményt, teát és forralt bort kínáltak az önkormányzat dolgozói és az asszonyok, a gyerekek apró kis ajándékokkal kedveskedtek minden jelenlévőnek.
Ezúton is köszönjük szépen mindenkinek aki hozzájárult a gyertyagyújtás sikeréhez.
Áldja meg karácsony ünnepét Isten öröme, békéje és határtalan szeretete.
A hejőkürti felnőttek karácsonyi műsorukat adták elő az hagyományokhoz híven süteményekkel és teával és forralt borral kínálták a résztvevőket.


3. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS
2015. december 6.
Fotó: Bóta Károly

A harmadik adventi gyertyagyújtás december 13–án 16 órakor kezdődött.
Strezenecki Stella polgármester köszöntötte a jelenlévőket.
A harmadik gyertyát az óvoda dolgozója Király Ferencné gyújtotta meg.
Közreműködött: a Pajkos Fénysugár Alapítványi Óvoda.
A gyermekek nagyon ügyesen és felkészülten adták elő kis műsorukat, amit a jelenlévők nagy tapssal jutalmaztak, majd mindenkit megajándékoztak a saját készítésű ötletes ajándékaikkal.
A hagyományokhoz híven finom süteményekkel, forró teával és forralt borral kínálták a jelenlévőket.


ÚTAVATÁS HEJŐKÜRTÖN
2015. december 11.
A HEJÜKÜRTI FELÚJÍTOTT UTAK ÜNNEPÉLYES ÁTADÁSA
A FELÚJÍTOTT UTAK HEJŐKÜRTÖN
A HEJŐKÜRTI UTAK FELÚJÍTÁSI MUNKÁI
A HEJŐKÜRTI UTAK RÉGI ÁLLAPOTA...
Fotó: Bóta Károly

Régi álma vált valóra a hejőkürtieknek azzal, hogy a falu határában megépült autópálya felhajtó ága miatt megnövekedett átmenő forgalomban rendkívül elhasználódott Szent István út és több mellékút is felújításra került. Strezenecki Stella polgármester az útfelújítás támogatásáról szóló jó hírt alig egy éve 2014 decemberében kapta, miszerint az 1812/2014 (12.19)-es kormányhatározat alapján Hejőkürt Község Önkormányzata 100 millió forint támogatást kap közút építésének jogcímén.
A polgármester elérzékenyült az örömhírtől, mert mint polgármester, és mint hejőkürti lakos is nap-mint nap megtapasztalta a fő út és a mellékutak nagyon rossz állapotát, mely meghatározta a településen lakók életkörülményeit, és nagyon rontotta a faluképét.
Az elmúlt hónapok jól szervezett munkatempójának köszönhetően, alig egy év alatt, hónapról-hónapra készültek el az utak a faluban és 2015. december 11-én már ünnepélyes útátadásra gyűltek össze a hejőkürtiek…. Az ünnepélyes avatáson Strezenecki Stella polgármester külön köszöntötte Tállai András államtitkár urat, aki közreműködésének köszönhető a támogatás elnyerése, valamint Mikesz Csabát, a Magyar Közút Nonprofit Zrt Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei igazgatóságnak igazgatóját, aki közbenjárásával szintén sokat segített a fő út felújításában. Köszöntötte a beruházás kivitelezőit: a He-Do Útépítő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a Szilvási Építő Kft. megjelent vezetőit, a szomszédos települések polgármestereit, és valamennyi megjelent hejőkürti lakost.
Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a településen lakóknak az elkészült úthálózat a legszebb karácsonyi ajándék, hiszen akár gyalogosan, akár kerékpárral vagy éppen gépkocsival most már biztonságosan közlekedhetnek községükben a Szent István , a Szemere, a Petőfi, a Rákóczi és a Kossuth utcákon.
A polgármester avató beszédét követően, köszöntőt mondott Tállai András államtitkár úr és Mikesz Csaba igazgató is. A nemzeti színű szalagot Tállai András, Mikesz Csaba és Strezenecki Stella vágta át, s ezzel hivatalosan is átadták a felújított hejőkürti úthálózatot.
A település lakossága nevében Ádám Józsefné a Szivárvány nyugdíjas klub tagja köszönte meg Államtitkár Úrnak a segítségét, és a kivitelezők gyors, minőségi munkáját.
Az avató ünnepség zárásaként a polgármester mindenkinek köszönetet mondott, akik valamilyen formában segítették a beruházást, és megköszönte a hejőkürti lakosoknak a beruházás bonyolítása során tanúsított türelmüket. Zárószavaiban a Képviselő-testület nevében Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet , az új út használatához pedig balesetmentes közlekedést és jó egészséget kívánt.
Az ünnepélyes útavatást a Hejőkürti Szivárvány Nyugdíjas Klub egy ide illő nótájával zárták.


2. Adventi gyertyagyújtás Hejőkürtön
2015. december 6.
Fotó: Bóta Károly

December 6-án a 2. adventi gyertyagyújtásra a rossz időjárási viszonyok miatt a kultúrházban került sor. Strezenecki Stella polgármester köszöntötte a jelenlévőket, a második gyertyát Papp Gyula gyújtotta meg.
Ezt követően a Kürti Kreatív Klub műsora következett:

 • Imréné Gólián Zsuzsanna az advent eredetéről beszélt.
 • Handáné Koza Éva a négy adventi gyertya történetét mondta el.
 • Majd Juhász Gyula Karácsony felé… című versét Alattyáni Józsefné mondta el.
 • Csató Viktorné Ady Endre Karácsony című versét, majd Túrmezei Erzsébet Adventi ház című versét Bakné Kovács Mária adta elő.
 • Ezt követően Imréné Gólián Zsuzsanna A kis gyufaárus lány történetét mesélte el.
 • Végezetül Csitáry Hock Tamás: Van az ajándék című versét Görömböi Roberta mondta el.

A versek között karácsonyi zenék színesítették a műsort.
A kreatív klub tagjai az általuk készített ajándékokkal és finom süteményekkel kedveskedtek a jelenlévőknek.
Az Önkormányzat forró teát és forralt bort kínált a sütemények mellé.


MEGÉRKEZETT A MIKULÁS HEJŐKÜRTRE
2015. december 6.
Fotó: Bóta Károly

Most is eljött hozzánk a várva várt Mikulás.
December 6. - án délután 15 órakot a kulúrházban megrendezett Mikulás estre jöttek a gyerekek szülőkkel, nagyszülőkkel érkeztek.
Először Karcsi bácsi és Bobo szórakoztatta a jelenlévőket.
Végül megérkezett a hosszú útjáról a várt Mikulás.
Minden gyerek kapott ajándékot 15 . éves koráig.
Úgy látszik itt jók voltak a gyerekek mert vírgácsot senki nem kapott.
Mindenki jól érezte magát egy családias hangulatban eltöltött Mikulás esten.


ELSŐ ADVENTI GYERTYA GYÚJTÁSA
2015. november 29.
Fotó: Bóta Károly

2015. november 29-én délután 16 órakor a községháza udvarán meggyújtották az adventi koszorún az első gyertyát.
Ünnepi köszöntőt Strezenecki Stella polgármester mondott.
Köszöntőjében az advent jelentőségét, a várakozást, a karácsonyra a szeretetet ünnepére való közös készülődést hangsúlyozta, és azt kívánta, hogy az adventi gyertya fénye mindenki otthonát ragyogja be, majd megköszönte Papp Gyulánénak az adventi koszorú elkészítését.
Az első gyertyát Ádám Józsefné gyújtotta meg, ezt követően Juhászné Bérces Anikó: Advent című versét Vigh Orsolya mondta el, majd a Szivárvány Nyugdíjas Klub műsora következett, a műsor után a nyugdíjas klub tagjai finom süteményekkel és ajándékkal kedveskedtek a jelenlévőknek.
Az Önkormányzat forró teával és a forralt borral látta vendégül a jelenlévőket az adventi koszorú fényénél kellemes, családias beszélgetéssel töltötték az időt.


KARÁCSONYI ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS HEJŐKÜRTÖN
2015. november 24.

SZÉPKORÚAK ESTJE
2015. október 17.
Fotó
Bóta Károly
Németh István

Hejőkürt Község Önkormányzatának képviselő - testülete 2015. október 17-én rendezte meg a szépkorúak estjét.
A szépen megterített, feldíszített, őszi hangulatot idéző kultúrház zsúfolásig megtelt a résztvevőkkel, akik rendezvény előtt megtekinthették Imréné Gólián Zsuzsanna gobelin képeit.
Strezenecki Stella köszöntőjében hangsúlyozta, a szép korúak megérdemlik a tisztelet.

„Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha
megtöltöd a hétköznapok néhány percét a
rendkívülivel, a jóindulattal és az
udvariassal: tehát az ünneppel. „

/Márai Sándor/

Ádám Józsefné saját versét mondta el, a közönség nagy tapssal jutalmazta, majd a Pajkos Fénysugár Alapítványi Óvoda óvodásainak műsora következett.
Újvári Mária nótaénekes szép magyar nótákkal örvendeztette meg a jelenlévőket.
A vendéglátás után az Önkormányzat Képviselő Testülete átadta a helyi logisztikai központ adományaiból összeállított ajándékcsomagot.


VI. HEJŐKÜRTI APÁK- FÉRFIAK NAPJA
2015 október 10.
Fotó
Bóta Károly
Németh István

2015. október 10 - én immár hatodik alkalommal került megrendezésre a Hejő-farm Kft. által elindított és idén Hejőkürt Község Önkormányzata támogatásával is a Hejőkürti Apák - férfiak napja. A rendezvény célja, hogy együtt ünnepeljük a férfiakat, hogy együtt legyen a család. Az időjárás is kedvezett a rendezvény résztvevőinek.
Labdarúgó mérkőzéssel kezdődött a nap, a községháza udvarán már reggel nagy volt a sürgés-forgás, üstökben főtt a fácán és tyúkhúsleves, a vaddisznó pörkölt, a töltött káposzta. Bográcsokban rotyogott a birka, marha, a többféle vadból készült étel, a halászlé. Öt - tízfős csapatok, családok, baráti társaságok főztek. Közben megkezdődött a pálinkakóstoló verseny, többen minősítették a különböző gyümölcsből készült Hungaricumot. A süteménysütő versenyen finomabbnál finomabb sütemények kerültek az asztalra.
Strezenecki Stella polgármester köszöntötte a jelenlévőket és megnyitotta a rendezvényt.
A Hejő-farm kft. biztosította az ebédet.
Ádám Józsefné egy versel köszöntötte az apákat - férfiakat.
Fellépett a Hejőkürti Szivárvány nyugdíjas klub, a Fitness Dance Klub ezt követte az Újszentmargitai Borisszák előadása.
A gyermekeket lufi hajtogató bohóc szórakoztatta, de volt arcfestés, egész nap ugráló vár, rodeó bika és sokféle vetélkedő.
A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Tállai András államtitkár Úr.
Zsuzsi és Dóri zenei műsorát 17 órától Éder Gabee előadása követte, majd hastánc bemutató és eredményhirdetés következett.
Vacsora után a bálban Roby és Berry húzta a talpalávalót hajnalig.
Köszönjük a Hejő-farm Kft. vezetésének, dolgozóinak és mindenkinek, aki segítségével hozzájárult a rendezvény sikeréhez, köszönjük Hejőkürt Község Önkormányzatának támogatását, továbbá köszönjük a helyi Logisztikai Központnak a nagyvonalú adományát.

Bóta Károly
ötletgazda


KÖZLEMÉNY
2015. október 13.

A területi államigazgatás sikeres átszervezésének támogatása érdekében Magyarország Kormánya elindította „A járási hivatalok integrálása a kormányhivatalok ügyfélszolgálati rendszerébe” (EKOP-2.1.23) és „A járási hivatalok informatikai infrastruktúrájának fejlesztése” (EKOP-1.2.26) című, európai uniós forrásból finanszírozott, kiemelt projekteket, hogy a jogi és szervezeti háttér kialakításával együtt a fővárosi és megyei kormányhivatalok járási hivatalainak informatikai fejlesztése is megvalósuljon. A két projektből összesen több mint 10 milliárd forint értékben tudtunk uniós fejlesztéseket megvalósítani.
A járási hivatalok informatikai működését kiszolgáló háttér infrastruktúra fejlesztésének fontosabb eredményei:

 • Elavult informatikai eszközök cseréje – Ennek keretében 16 ezer munkaállomás kialakítása, háromezer táblaszámítógép és 6500 nyomtató, illetve az ezekhez szükséges szoftverek üzembeállítása történt meg.
 • Szerverek telepítése -A projekt során minden kormányhivatal saját szerverekkel megerősítve támogatja a járási hivatali dolgozók informatikai munkáját.
 • Egységes központi informatikai rendszerek bevezetése
 • Egységes ügyfélhívó rendszer
 • Tudástár rendszer bővítése
 • Interaktív virtuális ügyintézési szolgáltatás fejlesztése
 • Munkafolyamat Kezelő Rendszer kifejlesztése.

A projekt során több, mint 5000 kormányhivatali és kormányablak ügyintéző került kiképzésre jelenléti képzés, valamint korszerű távoktatásos módszer alkalmazásával.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal
Tiszaújvárosi Járási Hivatala


FÉRFIAK ÉS APÁK NAPJA
2015 szeptember 29.
A képre kattintva további részletek olvashatók!

XIV. Hejőkürti Falunap 2015. június 20.
2015.szeptember 15.
Fotó: Bóta Károly, Németh István

Hejőkürt településén megrendezésre került Június 20-án a XIV. Falunap mely arról szólt, hogy a település lakói még közelebb kerüljenek egymáshoz, új kapcsolatokat alakítsanak ki és családi légkörben mulassanak-e napon.
A délelőtt folyamán elkezdődtek a különböző versenyek, melyeket a zsűri tagok folyamatosan értékeltek és az ebéd után díjazták a helyezetteket.

A kispályás labdarúgó bajnokság I. helyezettje a Hejőkürti fiatalok voltak, II.Helyezett Sajószöged, III.Helyezett Tiszatarján volt.
A falu ahol élek című rajzverseny I. helyezettje Handa Enikő volt, a II.helyezett Kovács Anikó, a III. helyezést pedig Vígh Orsolya vitte el. A beérkezett rajzok az Önkormányzati épületeket díszítik bekeretezve.
A Horgászverseny I. helyezett: Poór Máté 6,4kg hal
II. helyezett: Csató Richárd 5,9kg hal
III. helyezett: Kovács Dénes 4,95kg hal
Pálinka mustra verseny: I. Czinege Csaba
II. Ládi László
III. Strezenecki Tamás
Külön díjas Tállai András által: Görömbei Róbert
Főző verseny : I. helyezett: Strezenecki Béla
II. helyezett: Csató Dénes
III. helyezett: Molnár József
Külön díjas Tállai András által: Sárai Zoltán

További részletek»


"A VÍZ ÉLET, GONDOZZUK KÖZÖSEN!"
2015 augusztus 18.

XIV. Hejőkürti Falunap 2015. június 20.
2015. június 10.Indul a bakterház_Jótékonysági előadás!
2015. május 11.


HÚSVÉTI KÖSZÖNTŐ
2015. április 3.


HEJŐKÜRTI KÖNYVTÁR
2015. március 09.

II. Rákóczi Ferenc Megyei és városi könyvtár
KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLTATÓ HELY HEJŐKÜRT

Elérhetőség:
Cím.: Hejőkürt Szemere Bertalan u.1
Mob.: 06-70/559-42-32
E-mail.: klub_konyvtar@freemail.hu

Nyitva tartás:
Hétfő.: Du. 16:00 – 19:00
Csütörtök.: Du. 16:00 – 19:00
Szombat.: Du. 15:00 – 18:00

Alapszolgáltatásaink: - Ingyenes beiratkozás - Kölcsönzés
Helyben használat: - Dokumentumok - Számítógép - Internet hozzáférés - Információszolgáltatás - Irodalomkutatás

Irodai szolgáltatások: - fénymásolás (A5 és A4 méretben) - digitalizálás (szkennelés A5 és A4 méretben) - nyomtatás (A4-es méretben) - spirálozás (iratfűzés A5 és A4 méretben) - laplaminálás (A5, A4, A3 méretben)

Kézműves foglalkozások.:
Minden hónap második hétvégéjén tartjuk. (a beiratkozott könyvtár látogatók számára ingyenesek)
Célunk az egyének kreativitásának kibontakoztatása, egyediségének és kézügyességének fejlesztése.
Valamint különböző kreatív hobbi irányzatok megismertetése a résztvevők kell.


NŐNAPI KÖSZÖNTŐ
2015. március 02.


Karácsonyi Közös Gyertyagyújtás
2015. február 02.
     
Fotó: Bóta Károly

Az Önkormányzat képviselő testülete a hagyományokhoz híven 2014-ben is megrendezte a karácsonyi közös gyertyagyújtást.
Az Önkormányzat a karácsonyfát felajánlásba kapta. Köszönjük szépen.
Strezenecki Stella polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Szűcs Zsolt ker. plébános mondta el karácsonyi gondolatait, ezután a gyerekek műsora következett.
Ádám Józsefné saját versét mondta el, ezt követte a Szivárvány Nyugdíjas Klub karácsonyi műsora.
A jelenlévőket az Önkormányzat vendégül látta forró teával, forralt borral, süteménnyel, a karácsonyi hangulatot a felcsendülő karácsonyi dalok biztosították.
A település minden gyermeke ajándékot kapott, a gyermekeket a szülők és nagyszülők is elkísérték, együtt ünnepelt a település apraja nagyja.

Bóta KárolyPolgármesteri köszöntő
Felújított római katolikus templom
2007. május 27. Átadásra került az orvosi rendelő

 

 

 

© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.