Arhívum - hírek 2017

Adventi Gyertyagyújtás
2017.

Hejőkürtön December 3-án megkezdődtek az Adventi ünnepségek melyeken a település lakói szerepeltek.
December 3-án a Mikulás ünnepség befejeztével a Kreatív Klub tagjai gyújtották meg az első adventi gyertyát, melyet Némethné Kiss Ida Mónika helyi könyvtáros készített. A Klub tagjai versekkel, mesével és énekekkel készültek az ünnepségre, majd műsor után kiosztották a saját készítésű kis ajándékokat. Idén sem maradhatott el egyik gyertyagyújtásról sem a szeretetvendégség, melyen az aktuális fellépők sütötték a különböző finomságokat és kínálták teával, forralt borral a megjelent vendégeket.
December 10-én a Szivárvány Nyugdíjas Klub volt a főszerepben, ők készültek verseikkel, nótáikkal a lakosoknak és ajándékozták a meglepetéseket, osztották a süteményeket.
December 17-én Czinege Botond versével nyitotta meg az ünnepséget, majd a helyi Pajkos Fénysugár Alapítványi Óvoda gyermekei léptek fel zenés műsorukkal és kápráztatták el a megjelenteket. Őket követte Oravecz Fanni és Oravecz Panna furulya és klarinét előadása. Műsor végén az óvodások saját készítésű ajándékaikat és a szülők által készített süteményeiket osztották.
December 22-én az utolsó adventi gyertya meggyújtása következett. Ezen az ünnepségen közös karácsonyi gyertyagyújtás volt. A 4. adventi gyertya meggyújtásával minden jelenlévő gyújtott egy gyertyát ezzel várva az Ünnepeket. Strezenecki Stella polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Ezután meg kezdték a helyi gyerekek a verseikkel az ünnepséget, Handa Enikő szintetizátoron játszott, majd Nagy János saját költeményét adta elő. Őket követték a Szivárvány Nyugdíjas Klub nótái és versei, majd a Kreatív Klub énekei és versei. Zárásként szeretetvendégségben és Némethné Kiss Ida Mónika által készített szeretetbefőtt ajándékozásában részesültek az ünnepségen résztvevők. A 18 éven aluli gyermekek a Lidl Logisztikai Központ és az Önkormányzat által készített ajándékcsomagot kaptak.
A rendezvények hangosítását Németh István végezte, fotóit Bóta Károly és Németh István készítették.


KARÁCSONYI ÜDVÖZLETEK

HIRDETMÉNY-Arculati kézikönyv!
2017.

Kejőkürt Településképi Arculati Kézikönyv Tovább pdf* »
Hejőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testületének ………./2017. (……………..) számú önkormányzati rendelete a településkép védelméről Tovább pdf* »
Hirdetmény_LAKOSSÁGI FÓRUM 2017. december 5. napján 16.00-kor Tovább pdf* »
Előzetes tájékoztató a településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítéséről.
Tovább pdf* »

SZILVESZTERI BÁL HEJŐKÜRTÖN
2017. december 04.

A képre kattintva a plakát további részletei is letölthetők!

NYUGDÍJAS EST
2017. december 04.

Hejőkürtön a 2017-es évben is megrendezésre került a Szépkorúak estje, melyen az Önkormányzat vendégül látta a helyi nyugdíjasokat.
A nyugdíjasokat Strezenecki Stella polgármester köszöntötte, majd köszönte meg a kitartó munkájukat az életük során akár az otthonukban végzett, a munkahelyen vagy pedig a településen tett erőfeszítéseikért. S, kívánta a szépkorúaknak, hogy a bajaik, problémáik ellenére is élvezzék az életük minden egyes pillanatát, mert hatalmas ajándék az élet, és éppoly nagy kincs az, hogy embereknek születtünk. Kívánta, hogy az év minden napján érezzék a család, a társadalom megbecsülését, érezzék, hogy szükség van rájuk, érezzék, hogy vannak dolgok amit jobban tudnak, vannak dolgok, amit csak Ők tudnak, fogalmazott a polgármester.
Majd Tállai András Országgyűlési-képviselő köszöntötte a jelenlévőket és kívánt nekik egészséges, hosszú boldog életet, s ajándékozta meg őket egy-egy tábla csokoládéval.
Pummer Kitti és Németh Kinga helyi gyerekek léptek fel egy pörgős tánccal, ezzel is emelve a rendezvény hangulatát.
Az est folytatásaként Szigeti Ferenc mulatós-és nótaénekes szórakoztatta a víg kedélyű nyugdíjasokat.
Később az est folyamán kiosztották a Lidl Logisztikai Központ és az Önkormányzat által közösen összeállított csomagokat, miután vendégül látták a megjelent vendégeket.

Hejőkürt Község Önkormányzata


HIRDETMÉNY
2017. augusztus 8.

MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda www.iranyasereg.hu
Tisztelt Jelentkező!
Köszönjük, hogy jelentkezett és regisztrált a Magyar Honvédség önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatára. Tájékoztatom, hogy a katonai szolgálatra alkalmas minősítésű egészségügyi és pszichológiai vizsgálatot követően lehet szerződést kötni. Ennek
megfelelően az Ön felvételi eljárásának következő lépése az alkalmasság vizsgálat elvégzése.
Tovább»

Tájékoztató az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szolgálatformáról
Hazánknak szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik civil foglalkozásuk
megtartása mellett támogatják a honvédelem ügyét!
Tovább»
A képekre kattintva a hirdetmény nagyobb méretben is letölthető!


16. Falunap-KÜRTÖK TALÁLKOZÓJA (július 8.)
2017.július 09.


Szombaton reggel 6óra 15perckor indult a nemzetközi horgászverseny a Hejőkürti Rákóczi horgásztavon melyet Bóta Károly önkormányzati képviselő, megbízott horgászatvezető indított és vezényelt le, immár 14. alkalommal. A versenyzők átvették a verseny kiírást, majd elkezdődött és 11 óráig tartott a horgászverseny. Az idén az időjárás is a kegyeibe fogadta a versenyzőket.Az összesített fogási adatokon is látszik, szép eredményeket értek el a vendég és a településünk horgászai is.

Fotó: Bóta Károly

Miközben a pecások akár a főzőversenyhez valót is kifoghatták, addig a Községháza udvarán már a kész alapanyagokből főzött ételekkel versenyeztek az ínyencmesterek. A bográcsokban rotyogott a pörkölt, az üstökben főtt a húsleves, a tárcsákon sercegett a sülthús, a kellemes illatok messze szétáradva csalogatták a sétálókat, a készítők pedig jó hangulatban, nagy élvezettel mesélték a gazsztonómiai titkaikat. A versenyzőknek nagyon oda kellett figyelni a versenyműre, mert nem kisebb személyiségek, mint a 6 KÜRT település polgármestere kóstolgatta a zsűrízésre leadott ételeket és döntött a sok finomságok helyezéseiről.

A meleg mellett csak az izgalom volt nagyobb a „KÜRTÖK KUPÁJA“ kispályás labdarúgó torna helyszínén, a hejőkürti focipályán, ahol a KÜRT települések focistái mérték össze erejüket.

A versenyek közben elkészült a Községháza udvarán felállított konyhában az ebéd is, melyet jóízűen fogyasztott el a vendégsereg. Az önkormányzat egy ebéddel ( babgulyás, meggyes rétes)vendégül látta a teljes helyi lakosságot, aki egészségi állapota miatt nem tudott a helyszinre jönni, azoknak /24 főnek/ otthonukba szállította ki az Önkormányzat az ebédet.

A Hejőkürti Községháza udvarán a rendezvény lebonyolításához ideális, virágos, hűvös árnyat adó fákkal körülvett szép környezetbe már a nyitóünnepségre több százan érkeztek. A nagy színpadon megkezdődött a kulturális programsorozat. Bán Enikő műsorvezető ismertette a programokat, majd a Hejőkürti Szivárvány Nyugdíjas Klub és a Kreatív Klub himnuszokat énekelt.
A HIMNUSZOK után a műsorvezető köszöntötte a meghívott-és megjelent vendégeket:

 • Tállai András országgyűlési képviselőt
 • Szebenszkiné Palik Katalint, Erdőkürt polgármester asszonyát
 • Dr. Kiss Gyögynét, Tiszakürt polgármester asszonyát
 • Kubik Józsefet, Csallóközkürt polgármesterét
 • Téglás Jánost, Kürt község polgármesterét
 • Rózsár Tbort, Hidaskürt polgármesterét
 • Strezenecki Stella, Hejőkürt polgármester hölgyét
A KÜRT településekről érkezett vendégeket, Hejőkürt képviselő testületének tagjait.
Nyitó beszédet mondott Strezenecki Stella polgármester
.
Köszöntötte a vendégeket: Tállai András országgyűlési képviselő.

Az ünnepi beszédek után a KÜRT Községek csapatai bemutatták kulturális programjaikat. Szinte minden műfajjal készültek a csapatok: így mindenki találhatott kedvére valót a műsorszámokból: volt népdal, többféle tánc, versmondás.
A bemutatók után Hejőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testülete nevében
Strezenecki Stella polgármester HEJŐKÜRTÉRT EMLÉKÉRMET adott át Varga Gyulának, aki 24 éven át volt Hejőkürt Község polgármestere. A jelenlegi polgármester az Emlékérem átadáskor méltatta Varga Gyulának a település érdekében végzett lelkiismeretes polgármesteri munkáját, majd elmondta, hogy azért is a mai napi rendezvényt tartotta legalkalmasabb átadási időpontnak a helyi testület, mivel Varga Gyula a KÜRT települések együttműködésének is kezdeményező, majd meghatározó egyénisége volt. Varga Gyula meghatódva köszönte meg az elismerést.

A települések kulturális bemutatkozója után kihirdették a nap folyamán lebonyolított versenyek eredményeit és átadták a díjakat:

Horgászverseny eredménye

CSAPAT HORGÁSZAT

 • 1. TISZAKÜT CSAPATA? 26,30 KG
 • 2. CSALLÓKÖZKÜRT 18,22 KG
 • 3. HEJŐKÜRT, CSATÓ RICHÁRD CSAPATA 15,26 KG

EGYÉNI HORGÁSZAT

 • 1. AMBRUS SÁNDOR15,78 KG
 • 2. RAJHARD ANDRÁS9,70 KG
 • 3. LUKÁCS SÁNDOR 2,61 KB

Főzőverseny eredménye

 • 1 HIDASKÜRT
 • 2. KÜRT
 • 3. GYURICSKÓ ANDRÁS

"KÜRTÖK KUPÁLYA" kispályás labdarúgó torna eredménye

Csapat

 • 1. TISZAKÜRT 15 PONT
 • 2. ERDŐKÜRT 10 PON
 • 3. HIDASKÜRT 6 PONT
 • 4. HEJŐKÜRT 6 PONT
 • 5. KÜRT 4 PONT
 • 6 CSALLÓKÖZKÜRT 3 PONT

Egyéni

Gólkirály: Erdőkürt: Molnár József Legjobb kapus: Kürt: Téglás Dávid
Leghasznosabb játékos:Tiszakürt:Forgó János Sportszerűségi díj: Csallőközkürt csapata
Legjobb védő: Hejőkürt: Bolykó Dávid Legjobb csatár: Hidaskürt: Vincent Copin

TOVÁBBI KULTURÁLIS PROGRAMOK VOLTAK SZTÁRFELLÉPŐKKEL!

Nagy örömmel fogadta a közönség Korda Györgyöt és Balázs Klárit, a népszerű énekes házaspárt, akik ismert slágereikkel szórakoztatták a közönséget, melyet minden korosztály nagy tapssal jutalmazott. A jó hangulatban szinte a teljes nézőtér együtt vonatozva énekeltek a művészekkel.

Este tombolasorsolás volt, ahol többszáz értékes nyereményt, fődíjként egy TV-t sorsoltak ki. A tombolából befolyt összeget a Hejőkürti Római Katolikus Egyház javára ajánlották fel a szervezők. A hejőkürti Egyháztestület nevében Bóta Károly az egyháztestület világi elnöke köszönte meg, ezt a nemes gesztust az Önkormányzatnak, Strezeneczki Stella polgármester hölgynek és mindenkinek aki tombolát vásárolt így részesévé vált a templom belső felújításának. Nemzetközi segítséggel indul az épített örökségünk, belső felújítása mely 2019. - ben lesz 200 éves ..!
A tombolasorsolás után fergeteges bulit csapott A Két Zsivány zenekar. Mulatós zenéjükre a szinpad előtt beindult a tánc, a taps, tombolt a közönség.
A rendezvény zárásaként a sokak által jól ismert Kocsis Janika mulatós zenéjére hajnalig buliztak a kürtiek Hejőkürtön.

A nap folyamán kísérő programok voltak:

Egész nap légvárakban játszhattak a gyerekek. Arcfestés –sel szépültek a kislányok, kisfiúk. Lézerharc – küzdelmeit élvezték a fiúk. Hejőkürt főutcáján, édességek, játékok óriási kínálatával várták vásárlóikat a vásározók.

A 16 Hejőkürti Falunap- a Nemzetközi Kürt települések találkozója Hejőkürtön egy nagyon jó hangulatú sikeres rendezvény volt. A kellemes nyári időben, melyet ugyan délután két zápor is rövid időre megszakított, de a jól szervezett előkészítő munkának, a kiváló tárgyi feltételeknek köszönhetően, minden folytatódhatott szinte menetrendszerint tovább, a már összeszokott vendégsereg nagyon jó hangulatban mulatott vasárnap hajnalig: sportoltak, ettek, ittak, táncoltak, és mától készülnek 2018-ra, amikor is Erdőkürtön találkoznak. A Hejőkürti rendezvényről biztos feledhetetlen élménnyel gazdagabban tértek haza.

Köszönet a Hejükürti rendezvény sikeres megszervezéséért és lebonyolításáért a fő támogatóknak és a közreműködőknek:

 • LIDL Logisztokai Központ Hejőkürti Raktárának
 • Hejő-Farm KFT-nek
 • tombatárgyakat felajánlóknak
 • képviselő testület tagjainak
 • önkormányzat dolgozóinak
 • minden segítőnek.

16. Falunap-KÜRTÖK TALÁLKOZÓJA (július 7.)
2017.július 09


2017. július 7-én és 8-án, immár 16-ik alkalommal, az elmúlt évek hagyományait követve az idén is megrendezésre került a HEJŐKÜRTI FALUNAP. Az idei rendezvény rendhagyó abban a tekintetben, hogy a falunapot a NEMZETKÖZI KÜRT TELEPÜLÉSEK TALÁLKOZÓJÁVAL együtt rendezte meg HEJŐKÜRT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Így idén három Szlovákiai és három Magyar Kürt nevű község közössége találkozott, szórakozott együtt, még szorosabbra fűzve a települések barátságát.

  Csallóközkürt Erdőkürt
  Hejőkürt Hidaskürt
  Kürt Tiszakürt
Az első napon ünnepi szentmisét tartottak a római katolikus templomban.A templomból a Községháza udvarára vonult az ünnepi gyülekezet, ahol felavatták a KÜRT települések találkozójának emlékművét.
Avató beszédet mondott:
Strezenecki Stella polgármester.
Az emlékmű leleplezésében közreműködött: Nyitrainé Jobbágy Mária- és Czinege Csaba önkormányzati-képviselők.
Az emlékművet megáldotta: Kalóczkai Gábor plébános
Az emlékművet megkoszorúzták KÜRT települések polgármesterei, jelenlévő képviselői.
Az avatás után a nagy színpadon a MARGITAI BORISSZÁK NÓTA EGYESÜLET magyar nóta műsorral, majd Borbély Károly táncdalénekes ismert slágerekkel szórakoztatta a vendégeket. A rendezvény ünnepi vacsorával, majd baráti beszélgetésekkel zárult.
 

16. Falunap-NEMZETKÖZI KÜRTÖK TALÁLKOZÓJA
2017.június 19.

A képekre kattintva a meghívó nagyobb méretben is megtekinthető!


Tállai András országgyűlési képviselő anyák napi köszöntője
A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

HÚSVÉTI KÖSZÖNTŐ!

Még másfél hónapig ajánlhatja háziorvosát!
2017. március 22.

Tavaly decemberben sajtótájékoztató keretében hetedszer indult el az OTH/ÁNTSZ égisze alatt „ Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, amelyben keresik a tavalyi év év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát határon innen és határon túl.
Eddig több mint félszáz jelölés érkezett- Szolnokról, Kétegyházáról, Mátraderecskéről, Kecskemétről, Pusztaföldvárról, Makóról, Gyuláról, Tatáról,Budapestről,Balatonszabadiból, Körösladányból, Diósjenőről, Gyöngyösről, Nádudvarról,Keszthelyről és Székelyudvarhelyről, Mádéfalváról, valamint Csíkszeredáról és a Kárpátaljáról- a pályázat ajánló oldalára.
Az elmúlt években hat esztendő alatt több mint 1200 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben közülük százhúszan kapták meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkárságának épületében.
Örömmel számolunk be arról is, hogy „Az év praxisa a Kárpát medencében „ pályázat fővédnöke Semjén Zsolt Miniszterelnök-helyettes. Védnökei: Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Mikola István külügyi államtitkár, valamint Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.
Ahogyan a kiírásban is olvasható: „Az év praxisa a Kárpát medencében„ díjat 10-10 háziorvos nyerheti el- munkatársaival, a nővérekkel együtt- határon innen, és határon túl. Idén is csakúgy, mint tavaly a hazai családorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé! Elsősorban a páciensek, de az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok, plébániák, iskolák, idős otthonok javaslatait is várjuk, a határon innen és a határon túl!”
Tovább»


NŐNAPI KÖSZÖNTŐ
A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!


Polgármesteri köszöntő
Felújított római katolikus templom
2007. május 27. Átadásra került az orvosi rendelő

 

 

 

© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.