Arhívum - hírek 2018

4. Adventi Gyertyagyújtás
2018.

Képgaléria

Az utolsó adventi gyertya meggyújtására december 22-én került sor, ezzel befejezve a várakozást a Karácsony előtt. Bóta Károlyné önkormányzati dolgozó köszöntötte a megjelent vendégeket, majd felkérte Szűcs Zsolt ker. plébánost a negyedik gyertya meggyújtására. A plébános Úr beszéde után a Szivárvány Nyugdíjas Klub énekelt, majd a hejőkürti gyermekek adták elő verseiket, akiket Némethné Kiss Ida Mónika készített fel. Ezt követően az Önkormányzat szeretetvendégségre invitálta a vendégeket. A 18 éven aluli gyermekek pedig a Lidl Logisztikai Központ és az Önkormányzat által közösen készített csomagjában részesültek.
Köszönjük a segítőknek a rendezvényeken való segédkezést, támogatást. Köszönjük a megjelent vendégeknek, hogy jelenlétükkel emelték az ünnepségek színvonalát.

Hejőkürt Község Önkormányzata


3. Adventi Gyertyagyújtás
2018.

Képgaléria

December 16-án az újonnan alakult Holdfény Színjátszókör adta elő egyik tagjuk Nagyné Barna Ilona saját írású meséjét, az adventi ünnepségsorozat alkalmával. Alapítójuk Nagy János a gyújtotta meg a harmadik adventi gyertyát, majd adták elő műsorukat. A közönség meghatódva, könnyekkel küzdve nézte a színdarabot, majd nagy tapssal jutalmazta azt a végén. Műsor után saját készítésű ajándékokat adták át a jelenlévőknek és szeretetvendégségben részesítették őket.
Gratulálunk a gyönyörű, saját készítésű előadáshoz, további sok Sikert Kíván Hejőkürt Község Önkormányzata a Színjátszókörnek.


2. Adventi Gyertyagyújtás
2018.

Képgaléria

2018. december 9-én a 2. adventi gyertyagyújtáson a Szivárvány Nyugdíjas Klub műsorát láttuk. A koszorún a második gyertyát Szilágyi Vendelné a klub egyik tagja gyújtotta meg, majd adták elő verseiket, énekelték nótáikat. A műsor végén a korábbi ünnepségekhez hasonlóan saját készítésű ajándékaikkal és süteményeikkel lepték meg a közönséget.


Mikulás ünnepség
2018.

Képgaléria

Bobó és Karcsi bácsi mókázása idén sem maradhatott el a település gyermekei nagy örömére. A II. Rákóczi Ferenc Könyvtár támogatásával 2018-ban is ellátogattak hozzánk, hogy vidám műsorukkal szórakoztassák a nevetni vágyó falu apraját-nagyját. Az előadás végén a 14 éven aluli gyermekek az Önkormányzat által készített mikuláscsomagban részesültek.


Gyertyagyújtás Advent I. vasárnapján
2018. december 6.

Képgaléria

2018. 12. 02. 16:00-tól Hejőkürtön megkezdődtek az adventi várakozást bemutató karácsonyi műsorok. A polgármesteri köszöntő után Imréné Gólián Zsuzsanna meggyújtotta az első adventi gyertyát a koszorún, melyet Némethné Kiss Ida Mónika készített. Az adventi ünnepségek első napján a Kreatív Klub önálló egész estét kitöltő műsorukat láthattuk, melynek tartalma a mindenség keletkezése isteni útmutatással. Gyönyörű idézetek, versek hangzottak el egészen Jézus születéséig zenei kísérettel.
A műsor végén a fellépők ajándékot osztottak a megjelenteknek és szeretetvendégségben részesítették őket. Az előadásban részt vett: Imréné Gólián Zsuzsanna, Bak Józsefné, Csató Viktorné és Alattyáni Józsefné.


KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐ!
2018. december 02.

A képre kattintva a köszöntő nagyobban is letölthető!

HALLOWEEN PARTY!
2018. november 21.


Már-már lassan hagyománynak mondható Hejőkürtön a fiatalság körében a Halloweeni jelmezes mulatság. November 17-én megnyitotta kapuját a szellemvár ahol a segítő boszik már várták a jobbnál jobb jelmezes vendégeket.
Az első program a papírmasé tökök kifaragása volt, hogy majd a későbbiekben abba tudják gyűjteni a gyerekek a cukorkákat, csokikat amit a települést bejárva kaptak a helyiektől akiknek szintén élmény volt az édességgyűjtés.
Miután visszaérkeztek kezdődtek a játékosabbnál játékosabb vetélkedők, melyen szintén az édesség gyűjtése volt a főszerep. A programok közt volt buboréktánc, tök limbó-hintó, partykirály választás, tánc a „szellemekkel” , almavadászat stb.
Az est folyamán több díj került kiosztásra köztük a ronda és finom csokító díj. A nap végén a gyerekek cukorkákkal teli tökfejekkel tértek haza. Jókedvben nem volt hiány erről a társaság és a segítők is egyaránt gondoskodtak.
A résztvevők ihattak vámpír koktélt zombi módra, gyümölcsöt mártogathattak csokiba és különböző házi finomságokat kóstolhattak. A csokító díjat a virslimúmia kapta, melyet Tóth Enikő helyi lakos készített.
Az estét a helyi könyvtárosunk vezényelte le Némethné Kiss Ida Mónika, Németh István a táncért volt felelős, segítőik Nagy János és Pummer Zsuzsa. Ezúton szeretnénk megköszönni nekik az Önkormányzat és a vendégek nevében.

Hejőkürt Község Önkormányzata

SZÉPKORÚAK ESTJE
2018. november 20.Október 18-án Hejőkürtön a nyugdíjasok, a szépkorúak voltak a figyelem központjában.
Strezenecki Stella polgármester, már a hét folyamán köszöntötte a település legidősebb lakosát Irén nénit, aki februárban töltötte be a 95. életévét.
Csütörtök délután a köszöntőjében elmondta mennyire sok köszönettel tartozik a fiatal korosztály a mai időseknek, majd ezután hosszú, egészséges, boldog életet kívánt a megjelenteknek az Önkormányzat és a Képviselő-testület nevében. A köszöntő után Karda Beáta varázsolt családias, szórakoztató hangulatot zenés műsorával. A vendégek táncra is perdültek vele együtt, ezáltal fergeteges hangulatban volt része a megjelenteknek.
Ezután a helyi Holdfény Színjátszókör szórakoztatta az időseket kabarés műsorukkal, majd alapítójuk Nagy János készült egy verssel.
Az Önkormányzat megvendégelte a megjelenteket, végül a Lidl logisztikai központtal közösen elkészített csomagjaival lepte meg a Szépkorúakat.

Hejőkürt Község Önkormányzata

Bursa Hungarica Pályázat 2019.
2018. október 09.

"A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
HEJŐKÜRT Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2019. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2018/2019. tanév második és a 2019/2020. tanév első félévére vonatkozóan, összhangban
Letölthető*pdf
"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Hejőkürt Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2019. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára, összhangban Letölthető*pdf

HIRDETMÉNY
2018. szeptember 14.

HIRDETMÉNY

Hejőkürt Község Önkormányzata tájékoztatja a település lakosait, a helyi egyházak, civil szervezetek és vállalkozások képviselőit hogy a Képviselő – testület döntése folytán készül Hejőkürt község Településfejleszési koncepciója.
Az önkormányzat a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet előírásai értelmében az önkormányzat partnerségi rendelete szerint a koncepció tervezetét a tájékoztatás és a partnerségi vélemények, javaslatok megismerése céljából a partnerekkel meg kell ismertetni, mely célból

2018. szeptember 24-én 16:00 órakor a községi kultúrházban
LAKOSSÁGI FÓRUM –ot

tartunk, melyre Hejőkürt Község lakosait, a helyi egyházak, civil szervezetek és vállalkozások képviselőit tisztelettel meghívom.
A dokumentációval kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat – nevük és lakcímük megadása mellett – a fórumon szóban, és a lakossági fórum időpontjától számított 15 napon belül írásban adhatják meg Hejőkürt Község Önkormányzata címére (3588 Hejőkürt, Szent István út 62.), vagy elektronikus levélben az Hejőkürt Községi Önkormányzat [hejokurt.ph@eszaknet.hu] e-mail címre.

Hejőkürt, 2018. szeptember 13.

Strezenecki Stella
polgármester


Letelepedési támogatás rendelete
2018. július 24.

Hejőkürt Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2018.(II.20.) önkormányzati rendelete a letelepedési támogatásról Letölthető*pdf
Kérelem a letelepedési támogatás igényléséhez Letölthető*pdf

Hulladékgazdálkodás fejlesztése
2018. július 24.

„Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Miskolc város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” Letölthető*pdf


17. HEJŐKÜRTI FALUNAP
2018. július 15.

Hejőkürt Község Önkormányzata az elmúlt évek hagyományait követve 2018. július 14-én immár 17-ik alkalommal rendezte meg a HEJŐKÜRTI FALUNAPOT. Az egésznapos program az idén is a Rákóczi Horgásztavon HORGÁSZVERSENNYEL kezdődött, melyre 21 lelkes pecás nevezett be. A kellemes napfelkeltében fürdőző festői szépségű környezetben, vidám hangulatban lesték a horgokat, várták a kapásokat a férfiak, a nők és a gyerekek egyaránt. Bóta Károly képviselő, a verseny lebonyolítója, fő szervezője a folyamatos eredményes fogás után 11 órakor zárta a versenyt, majd mérlegelés után összesítette az eredményt, melyet délután a többi versennyel együtt díjaztak. Miközben a tóparton a horgászok versenyeztek, addig a Községháza udvarán nagy volt a nyüzsgés, mert megkezdődött a gyermekjátékok beszerelése, az ínyencmesterek pedig főzőversenyen vettek részt. A kellemes, nyárias időben a gyerekek birtokbavették a gyermekjátékokat, a bográcsok kellemes illata bejárta a területet, melyet csak fokozott a Poros VIP Kft főzősátorban 300 fő részére készített ebédjének, majd 350 fő részére készített vacsorájának az illatfelhője. Ebéd után 14 órakor a színpadon megkezdődtek a kulturális programok. A rendezvény műsorvezetőjeként Bán Enikő köszöntötte a vendégeket és ismertette folyamatosan a programokat. Strezenecki Stella polgármester hölgy megnyitotta a Falunapi rendezvényt. Nyitóbeszédében köszönetet mondott a képviselő-testület tagjainak, az önkormányzat dolgozóinak, a közmunkásoknak, a támogatóknak, a tombola felajánlóknak és a vásárlóknak a sikeres rendezvényért. Külön megköszönte a LIDL Logisztikai Központ támogatását.
A megnyitó után a Hejőkürti Szivárvány Nyugdíjas Klub tagjai dalcsokorral, míg a Kreatív Klub tagjai versekkel szórakoztatták a vendégeket. A helyi fellépők után nagy szeretettel és sok-sok tapssal köszöntötték a Club 96 fiatal tehetségeit: Ragályi Petrát és Gondos Ágnest, akik sokak által ismert slágereket adtak elő. Bobó és Karcsi bácsi interaktív műsora a felnőtteket és a gyermekeket egyaránt kellemes programmal szórakoztatta.
17 órakor megindult a vendégsereg a színpad felé és folyamatos nagy tapssal jutalmazták Hencsy és Sós Fecó mulatós műsorát. A Sós terstvérek jól ismert mulatós nótáit együtt énekelték a vendégek, sőt többen együtt táncoltak a művész tesvérpárral. 18 órakor Strezenecki Stella polgármester hölgy, Bán Enikő műsorvezető, valamint Czinege Csaba képviselő kihirdették a falunapi versenyek eredményeit és átadták a díjakat.
Versenyeredmények:
Horgászverseny:
1. Zombor József 16,60 kg
2. Ifj. Ambrus Sándor 15,68 kg
3. Budai Lajos 8,00 kg
Főzőverseny
1. Czinege Csaba, Vigh Béla
2. Strezenecki Béláné
3. Bártfai Gyula
Süteménysütő verseny
1. Pummer Zsoltné
2. Illés Mária
3. Strezenecki Béláné
Különdíj: Ádám Józsefné
Miközben a vendégek vacsoráztak a sátorban, addig Strezenecki Stella polgármester hölgy a színpad előtt a tombola eladásból és egyéb felajánlásokból befolyt összeget, megható szavakkal átadta Csapóné Krausz Tíme és kisfia részére, melyet Csapóné szintén elérzékenyülve és nagy köszönettel vett át. Az adományozás után vidám hangulat vette kezdetét. Kisorsolták a tombolák értékes nyereményeit, majd kezdetét vette a szórakozás. Az esti buli kezdéseként Crazy Dance csoport mutatós táncokat adott elő, majd az est egyik legnagyob sztárvendége a Royal Team együttes vonult a színpadra, a közönség pedig a színpad elé, és megkezdődött a tánc, a közös éneklés, az önfeledt szórakozás. A trió fergeteges hangulatot teremtett, a falunapi közönség pedig együtt énekelt és táncolt a fellépőkkel. A bulihangulat falunapi bállal folytatódott, melyhez a talpalávalót Vitéz Bacsi József szolgáltatta.
Köszönet a nagysikerű falunapi rendezvényért az Önkormányzatnak, a képviselő
testületnek, minden támogatónak és a lebonyolításban közreműködőknek.

17. HEJŐKÜRTI FALUNAP 2018. július 14.
2018. július 04.

A képekre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!

Tavaszköszöntő
2018. május 23.

2018. április 21-én Tavaszköszöntő műsort adott elő a Szivárvány Nyugdíjas Klub és a Kreatív Klub közösen. Az előadásban az 1848-49-es Szabadságharc, Húsvét, Pünkösd Május 1 a Munka Ünnepe, Májusfa állítása és a Májuskosár hagyománya szerepelt. Anyák és Apák napja verselésekor szem nem maradt szárazon. Az énekeket a Nyugdíjas Klub a próza és versek előadását a Kreatív Klub adta elő. Ezt követően volt Tombola, rengeteg ajándék, majd hajnalig tartó Bál szórakoztatta a falu lakosságát.

Imréné Gólián Zsuzsanna


Lakossági tájékoztatók!
2018. április 10.

A képekre kattintva a tájékoztatók nagyobban is letölthetők!
Eboltás: 2018.04.17.10-12
Pótoltás: 2018.04.24.14-15.
Émász hálózati karbantartás miatt áramszünet: 2018.április 24-én 08-16
Felhívás erdő és szabadtéri tüzek megelőzésére!

NŐNAPI KÖSZÖNTŐ
2018. február 14.

A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

Hulladéknaptár 2018
2018. január 09.

Hulladéknaptár letölthető*pdfPolgármesteri köszöntő
Felújított római katolikus templom
2007. május 27. Átadásra került az orvosi rendelő

 

 

 

© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.