VIII. Hejőkürti Falunap

2006. június 4. (vasárnap)

Képek a rendezvényről

A folyamatos eső ellenére hajnaltól-hajnalig mulattak a kürtiek.

A hejőkürtiek jó kedvét, az eltervezett falunapi programok megtartását még az egész napos eső sem tudta elrontani.

Nem véletlen, hiszen már nyolcadik alkalommal profi módon szervezik a teljes falunépét, a meghívott vendégeket szórakoztató programokat.

Kora hajnalban 5 órakor horgászversennyel indult a program a falu határában lévő horgásztó partján. Ifi és felnőtt kategóriában meghirdetett verseny 8 óráig tartott, melyre 18 horgász nevezett be. A folyamatos eső ellenére kitartott a csapat és igaz, óriási fogások nem voltak, de a horgászat szerelmesei így is jó hangulatban versenyezek a hasznos díjak megszerzése érdekében.

A nap, sajnos nem jött elő a felhők mögül a kürti önkormányzat felett, annál erőteljesebb erővel tört fel viszont a talajvíz az éjjel felállított óriási sátor alatt. Nem volt semmi kétségbeesés, semmi perc alatt egy új sátort állítottak fel a stabilabbnak tűnő községháza betonozott udvarán, ahol így már 4 sátor várta a vendégeket.
A főzőversenyre jelentkezett 15 versenyző is folyamatosan élezgette a tüzet, és jó hangulatba kevergette az ízletes ételeket, hogy a birkából, sertés húsból, halból készült ételek kategóriájába versenybe szálljanak egymással az értékes díjakért.

10 órakor Varga Gyula polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket, majd Kovács Tibor országgyűlési képviselő nyitotta meg a VIII. hejőkürti falunapokat.
Ezt követően megkezdődött kulturális program, melyben elsőként a tiszapolkonyai Világ Virága művészeti iskola bemutatóját láthatta a közönség, majd a Club96 együttes Musicalok, világslágereket adott elő.
A műsor után kerül átadásra a horgász, a főzőverseny és a családi polgárvédelmi vetélkedő díjai.

A kulturális program szünetében többféle hússal, csipetkével készített babgulyást fogyasztottak el a vendégek, melyet a községháza udvarán 4 üstbe főztek a szakácsok.

Az ebéd után Molnár Muriell ismerősen csengő operettslágerekkel teremtett pezsgő hangulatot, melyett tovább fokozott a Pit Bluss Terriers együttes koncertje.

Kicsik és nagyok körében egyaránt nagy volt az érdeklődés a Karaoke verseny iránt is. Óriási tapsvihar, majd folyamatos vastaps mellett énekelt a helyi közönség kedvence, a csodálatos hangú K-ROY, aki sajátszerzeményeit és hűen idézett Zámbó Jimmy dalokat adott elő. Jézsó Gábor humorizálása után szemet gyönyörködtető hastánc bemutató szórakoztatta a zsúfolásig megtelt Művelődési Házat.

A vidám falunap záró programjaként, este nyolctól hajnalig ropták a kürtiek a táncot a falubálon, melyen a Szinkron zenekar húzta a talpalávalót.

A rendezvény helyszíne:

Hejőkürt községháza udvara

Programok
05:00
Horgászverseny a hejőkürti horgásztavon
09:30
Főzőverseny a községháza udvarán
10:00
Megnyitó
A rendezvényt Kovács Tibor, a választó-körzet egyéni országgyűlési képviselője nyitja meg.
10:10
Világ Virága művészeti iskola bemutatója
11:00
CLUB96 együttes: Musicalo, világslágerek
12:00
EBÉD
13:00
Molnár Muriell, operettslágerek
14:00
Habparty és a Tiszaújvárosi Önkormányzati Tűzoltóság bemutatója
15:00
Pit Blues Terriers együttes koncertje
16:00
Családi vetélkedő
17:30
Karaoke verseny
18:15
K-ROY
19:00
Jézso Gábor, humorista
19:30
Hastánc bemutató
20:00
F A L U B Á L
Egyéb programok
Gyermekek részére: egész nap ugrálóvár, csúszda, meglepetések

 

Polgármesteri köszöntő
Felújított római katolikus templom
2007. május 27. Átadásra került az orvosi rendelő

 

 

 

© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.